banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kerang semboko Kalimantan - mosselen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kerang semboko Kalimantan
mosselen


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr mosselen
600 ml water
1 theel zout
4 cm jahe
2 salam laadjes
4 jeruk purut blaadjes
2 theel asam
3 eetl olie
4 groene lomboks
4 belimbing
2 eetl kecap manis
1 klein bosje kemangi
1 theel limoensap

Haluskan:
bumbu:
3 kleine rode uitjes
6 rode lomboks
1 cm kunyit
2 kemiri
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Verhit 500 ml water in een pan en voeg de mosselen, het zout, de jahe en de jeruk purut toe en kook deze totdat de mosselen open zijn en giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks en de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de belimbing, de mosselen, het water, de kecap, de kemangi en het limoensap toe en bak dit nog even goed door.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37194327