banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Kering Teri Kacang
gedroogde visjes met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 theel, asem
2 eetl. water
150 gr gedroogd visjes (ikan teri)
200 gr pinda's
2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos

Taburan:
garnering:
3 rode lomboks

Cara mambuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem door het water. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak hierin afzonderlijk de pinda's en de vis. Laat deze daarna goed uitlekken. Giet de olie op een paar eetlepels na uit de wok/wadjan en fruit hierin de reepjes lomboks voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Fruit in de wok/wadjan vervolgens de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de palmsuiker, het zout en het asemwater toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de vis en de pinda's weer toevoegen en het geheel nog 3 minuten laten bakken. Garneer met de gefruite lomboks
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655