banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sate Wangi - geurige sate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate Wangi
geurige sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip/rundvlees
zout en peper naar smaak
5 eetl arachide olie
sate stokjes of serehstengels

Bahan-bahan marinade:
ingrediënten marinade:
7 sjalotjes
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gula jawa

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 teentjes knoflook
100 gr ongezouten pinda's
250 ml santen
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 eetl gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 2 cm grootte dobbelsteentjes. Bestrooi deze met zout en peper. Wrijf of maal de ingrediénten voor de marinade fijn tot een pasta en meng hierdoor de olie. Marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Wrijf of maal de knoflook en de pinda's fijn. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat deze zachtjes sudderen totdat de saus voldoende is ingedikt.
Rijg het vlees aan de stokjes/stengels en rooster het zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 6 minuten gaar en bruin. Serveer de sate met de saus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39821073