banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sate Wangi - geurige sate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate Wangi
geurige sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip/rundvlees
zout en peper naar smaak
5 eetl arachide olie
sate stokjes of serehstengels

Bahan-bahan marinade:
ingrediënten marinade:
7 sjalotjes
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gula jawa

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 teentjes knoflook
100 gr ongezouten pinda's
250 ml santen
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 eetl gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 2 cm grootte dobbelsteentjes. Bestrooi deze met zout en peper. Wrijf of maal de ingrediénten voor de marinade fijn tot een pasta en meng hierdoor de olie. Marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Wrijf of maal de knoflook en de pinda's fijn. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat deze zachtjes sudderen totdat de saus voldoende is ingedikt.
Rijg het vlees aan de stokjes/stengels en rooster het zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 6 minuten gaar en bruin. Serveer de sate met de saus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 291 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37737339