zoeken
Recente reacties


Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.




Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Sate Wangi - geurige sate


Sate Wangi
geurige sate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip/rundvlees
zout en peper naar smaak
5 eetl arachide olie
sate stokjes of serehstengels
Bahan-bahan marinade:
ingrediënten marinade:
7 sjalotjes
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gula jawa
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 teentjes knoflook
100 gr ongezouten pinda's
250 ml santen
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 eetl gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 2 cm grootte dobbelsteentjes. Bestrooi deze met zout en peper. Wrijf of maal de ingrediénten voor de marinade fijn tot een pasta en meng hierdoor de olie. Marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Wrijf of maal de knoflook en de pinda's fijn. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat deze zachtjes sudderen totdat de saus voldoende is ingedikt.
Rijg het vlees aan de stokjes/stengels en rooster het zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 6 minuten gaar en bruin. Serveer de sate met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.