Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Sate Wangi - geurige sate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Sate Wangi
geurige sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip/rundvlees
zout en peper naar smaak
5 eetl arachide olie
sate stokjes of serehstengels

Bahan-bahan marinade:
ingrediënten marinade:
7 sjalotjes
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gula jawa

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 teentjes knoflook
100 gr ongezouten pinda's
250 ml santen
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 eetl gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 2 cm grootte dobbelsteentjes. Bestrooi deze met zout en peper. Wrijf of maal de ingrediénten voor de marinade fijn tot een pasta en meng hierdoor de olie. Marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Wrijf of maal de knoflook en de pinda's fijn. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat deze zachtjes sudderen totdat de saus voldoende is ingedikt.
Rijg het vlees aan de stokjes/stengels en rooster het zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 6 minuten gaar en bruin. Serveer de sate met de saus.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 270 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433006