1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Sate Wangi
geurige sate


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip/rundvlees
zout en peper naar smaak
5 eetl arachide olie
sate stokjes of serehstengels

Bahan-bahan marinade:
ingrediënten marinade:
7 sjalotjes
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 eetl gula jawa

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
4 teentjes knoflook
100 gr ongezouten pinda's
250 ml santen
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 eetl gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
3 eetl kecap manis
1 limoen (sap)
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 2 cm grootte dobbelsteentjes. Bestrooi deze met zout en peper. Wrijf of maal de ingrediénten voor de marinade fijn tot een pasta en meng hierdoor de olie. Marineer hiermee het vlees voor 3 uur.
Wrijf of maal de knoflook en de pinda's fijn. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat deze zachtjes sudderen totdat de saus voldoende is ingedikt.
Rijg het vlees aan de stokjes/stengels en rooster het zachtjes boven een houtskoolvuurtje in 6 minuten gaar en bruin. Serveer de sate met de saus.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35656239