Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sateh ayam - saté van kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sateh ayam
saté van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip, schoongemaakt en ontbeend
2 eetl olie
4 eetl heet water
2 eetl ketjap manis
satehpennen

Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks of 7 rawits
10 eetl pinda's (gebakken en ontvliest)
1 eetl gula jawa
3 gesnipperde sjalotten
5 kemiries
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in kleine stukjes en rijg de stukjes aan de satehpennen, inclusief de stukjes vet. Smelt het overtollige vet langzaam in een pan, het mag niet aanbranden.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schenk het water bij de pasta en breng dit aan de kook en laat de saus voor 5 minuten zachtjes sudderen. Meng de saus met de ketjap en 3 eetl gesmolten vet en leg de pennen in deze marinade.
Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar en bedruip het vlees regelmatig met de marinade.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036985