logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kering Udang Pedas
pittige gebakken garnaaltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen (klein)
1 salam blad
4 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
9 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl zout
2 eetl palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Was de garnalen goed en pel deze niet. Laat de garnalen daarna goed uitlekken en dep deze droog. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de garnalen bruin en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl van de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en het asamwater voor 3 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en meng totdat alle garnalen gecoat zijn. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 38 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176069