Kering Udang Pedas
pittige gebakken garnaaltjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen (klein)
1 salam blad
4 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
bumbu:
9 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 eetl zout
2 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Was de garnalen goed en pel deze niet. Laat de garnalen daarna goed uitlekken en dep deze droog. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de garnalen bruin en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl van de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en het asamwater voor 3 minuten.
Voeg dan de garnalen toe en meng totdat alle garnalen gecoat zijn. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Udang Goreng Mentega - in boter gebakken gekruide garnalen
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Setupan Sayur - gestoofde groenten
- Telor Madoera - madurese eieren
- Toppa Lada - rundvlees in een romige rode peper saus
- Tumis Nus - gebakken inktvis in pittige saus
- Jagung Putren Cah Telor - jonge mais met champignons en ei
- Empal Sapi Klapper
- Sambel Penyetan Matang - gebakken sambal met sesam
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...