Keropok Bandeng
Geroosterde bandeng met sambal
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
2 ikan bandeng (milkfish, anders zalm)
5 teentjes knoflook
4 eetl limoensap
3 rode uien
2 eetl olie
bananenbladeren
Bahan sambal:
Ingrediënten:
10 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 eetl limoensap
3 eetl kecap manis
½ theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne plakjes. Maak de vissen schoon en marineer deze met de knoflook en het
limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Leg de vis op bananenblad en bestrooi deze met de ui en de olie en vouw het dicht als een pakketje.
Rooster de vis daarna gaar boven een houtskoolvuurtje. Serveer daarbij de sambal
Cara membuat sambal:
Bereiding:
Wrijf of maal de rawits en de knoflook fijn tot een pasta en meng daar het zout, de kecap en het limoensap door.