zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rujak Sayur Pedes - eenvoudige roedjak
- Ayam Setan Panggang - pittige geroosterde kip
- Soto Ayam Lobak - eenvoudige kippensoep met knolraap
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Sambal Goreng Ayam Kecap - Gebakken kip in gekruide kecapsaus
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Sepat ayam - Kip met mango
- Nani ura - Rauwe karper, gemarineerd
- Sop Baso Gindara - vissoep
- Ayam paniki - een wat hete kip
Ayam Napinadar - geroosterde kip met leversaus


Ayam Napinadar
geroosterde kip met leversaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
6 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 limoen, sap
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
Bahan saus:
ingrediënten saus:
250 gr kippenlevertjes
2 eetl andaliman
1 theel uienpoeder
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
10 rode lomboks
10 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng de kip met de knoflook, de sjalotjes, de palmsuiker, de kecap en het limoensap. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een smeuige massa. Verhit dit in een pan en kook het al roerend zachtjes gaar. Giet de saus over de kip en serveer.
geroosterde kip met leversaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
6 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1 limoen, sap
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
Bahan saus:
ingrediënten saus:
250 gr kippenlevertjes
2 eetl andaliman
1 theel uienpoeder
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
10 rode lomboks
10 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng de kip met de knoflook, de sjalotjes, de palmsuiker, de kecap en het limoensap. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een smeuige massa. Verhit dit in een pan en kook het al roerend zachtjes gaar. Giet de saus over de kip en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.