Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam Nasu Palekko - zeer pittig gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Nasu Palekko
zeer pittig gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr kippendijen
3 eetl asamwater
3 eetl olie
2 serai/sereh/citroengras
1 cm lengkuas/laos
3 salam blad
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
1 theel peper
4 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
6 teentjes knoflook
9 sjalotjes
30 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes en wrijf deze in met het asamwater. Snijd de jeruk purut ragfijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de laos voor 7 minuten. Voeg dan de kip met het asamwater toe, gevolgd door de palmsuiker het zout en de peper en meng goed. Bak het geheel verder gaar en totdat het vocht is gehalveerd. Schep de jeruk purut erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 374 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420694