logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Nasu Palekko
zeer pittig gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr kippendijen
3 eetl asamwater
3 eetl olie
2 serai/sereh/citroengras
1 cm lengkuas/laos
3 salam blad
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
1 theel peper
4 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
6 teentjes knoflook
9 sjalotjes
30 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes en wrijf deze in met het asamwater. Snijd de jeruk purut ragfijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de laos voor 7 minuten. Voeg dan de kip met het asamwater toe, gevolgd door de palmsuiker het zout en de peper en meng goed. Bak het geheel verder gaar en totdat het vocht is gehalveerd. Schep de jeruk purut erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 159 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420492