Ayam Nasu Palekko
zeer pittig gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr kippendijen
3 eetl asamwater
3 eetl olie
2 serai/sereh/citroengras
1 cm lengkuas/laos
3 salam blad
1 eetl palmsuiker
2 theel zout
1 theel peper
4 jeruk purut blaadjes
Haluskan:
6 teentjes knoflook
9 sjalotjes
30 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes en wrijf deze in met het asamwater. Snijd de jeruk purut ragfijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de laos voor 7 minuten. Voeg dan de kip met het asamwater toe, gevolgd door de palmsuiker het zout en de peper en meng goed. Bak het geheel verder gaar en totdat het vocht is gehalveerd. Schep de jeruk purut erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Kare Kambing - gestoofd geitenvlees
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Kaldu jawa
- Ruong Purg - gevulde vogelnestjes
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Pecil - Groenten en tahu met pindasaus
- Ambyachi Kadi - mango kip curry
- Opor Ayam Kuning - gestoofde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...