Ayam Nyemek
gestoofde gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kleine kip
1 limoen, sap
1500 ml water
1 cm jahe
1 wortel
1 takje selderij
2 uien
4 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 lente-ui
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel in plakken en de ui in plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 2 cm. Hak de knoflook fijn. Snijd de kip in 4 stukken.
Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Verhit in een pan het water samen met de kip en de jahe en kook op laag vuur totdat 1/4 van het vocht is verdampt. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kook totdat de kip en de groenten gaar zijn geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Bakar - geroosterde vis
- Nasi Gurih Ayam Jamur - rijst met kip en paddenstoelen
- Sosis Solo - gevulde flensjes
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Tekwan - Soep met pempek dos en yam
- Lu Rou Fan - 卤肉饭 - gestoofd buikspek met paddenstoelen en ei
- Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
- Ayam Taliwang 2 - Geroosterde kip
- Perkedel Tempe Pedas - pittige balletjes van tempe
- Sate Ayam Ponorogo - geroosterd kipstukjes met kecap
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...