banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babat sapi goreng
Gebakken gestoofde runderpens
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eetl. krijt
1000 ml water
1500 gr runderpens
7 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
6 salamblaadjes
2 theel, suiker
zout
1000 ml dunne kokosmelk (santen asli)
olie

haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de ketumbar voor 2 minuten droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de pens in stukken en was het daarna in ruim water met het krijt en laat het daarna uitlekken. Meng het daarna met de boemboe en laat het 45minuten marineren.
Verhit de dunne kokosmelk in een wok/wadjan en voeg daar de pens aan toe. Dan de sereh, de laos, de salamblaadjes, zout naar smaak en de suiker toevoegen en het geheel zachtjes 1 uur stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 1 uur verder sudderen. Haal dan de pens uit de pan en bak dit in wat olie bruin.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655