Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Babat sapi goreng - Gebakken gestoofde runderpens

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babat sapi goreng
Gebakken gestoofde runderpens
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eetl. krijt
1000 ml water
1500 gr runderpens
7 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
6 salamblaadjes
2 theel, suiker
zout
1000 ml dunne kokosmelk (santen asli)
olie

haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de ketumbar voor 2 minuten droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de pens in stukken en was het daarna in ruim water met het krijt en laat het daarna uitlekken. Meng het daarna met de boemboe en laat het 45minuten marineren.
Verhit de dunne kokosmelk in een wok/wadjan en voeg daar de pens aan toe. Dan de sereh, de laos, de salamblaadjes, zout naar smaak en de suiker toevoegen en het geheel zachtjes 1 uur stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 1 uur verder sudderen. Haal dan de pens uit de pan en bak dit in wat olie bruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275598