banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Babat sapi goreng - Gebakken gestoofde runderpens

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babat sapi goreng
Gebakken gestoofde runderpens
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eetl. krijt
1000 ml water
1500 gr runderpens
7 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
6 salamblaadjes
2 theel, suiker
zout
1000 ml dunne kokosmelk (santen asli)
olie

haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Cara Membuat:
bereiding:
Rooster eerst de ketumbar voor 2 minuten droog in een koekenpan. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd de pens in stukken en was het daarna in ruim water met het krijt en laat het daarna uitlekken. Meng het daarna met de boemboe en laat het 45minuten marineren.
Verhit de dunne kokosmelk in een wok/wadjan en voeg daar de pens aan toe. Dan de sereh, de laos, de salamblaadjes, zout naar smaak en de suiker toevoegen en het geheel zachtjes 1 uur stoven. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 1 uur verder sudderen. Haal dan de pens uit de pan en bak dit in wat olie bruin.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39531396