banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babat masak kecap belimbing
gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pens (of ander rundvlees)
2 salam blaadjes
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 serehstengels
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
6 belimbing (stervrucht)
2 eetl asemwater
400 ml water
2 eetl olie
water
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de pens samen met 1 salam blad gaar. Snijd de pens in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in plakjes, de lomboks in reepjes en de belimbing doormidden in de lengte.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de sereh, de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de pens toe gevolgd door de kecap, het zout en de palmsuiker. Dan de belimbing het het water toevoegen en kook het geheel totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40413920