Babat masak kecap belimbing
gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pens (of ander rundvlees)
2 salam blaadjes
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 serehstengels
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
6 belimbing (stervrucht)
2 eetl asemwater
400 ml water
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de pens samen met 1 salam blad gaar. Snijd de pens in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in plakjes, de lomboks in reepjes en de belimbing doormidden in de lengte.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de sereh, de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de pens toe gevolgd door de kecap, het zout en de palmsuiker. Dan de belimbing het het water toevoegen en kook het geheel totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.