Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Babat masak kecap belimbing
gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pens (of ander rundvlees)
2 salam blaadjes
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 serehstengels
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
6 belimbing (stervrucht)
2 eetl asemwater
400 ml water
2 eetl olie
water
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de pens samen met 1 salam blad gaar. Snijd de pens in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in plakjes, de lomboks in reepjes en de belimbing doormidden in de lengte.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de sereh, de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de pens toe gevolgd door de kecap, het zout en de palmsuiker. Dan de belimbing het het water toevoegen en kook het geheel totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261698