logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Babat masak kecap belimbing
gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr pens (of ander rundvlees)
2 salam blaadjes
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 serehstengels
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
6 belimbing (stervrucht)
2 eetl asemwater
400 ml water
2 eetl olie
water
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de pens samen met 1 salam blad gaar. Snijd de pens in stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in plakjes, de lomboks in reepjes en de belimbing doormidden in de lengte.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de sereh, de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de pens toe gevolgd door de kecap, het zout en de palmsuiker. Dan de belimbing het het water toevoegen en kook het geheel totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het asemwater erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 372 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421575