Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment

Kue Koci
Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad

Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr. geroosterde, grof gehakte pinda's
325 ml kokosmelk
100 gr. geraspte kokos,
1/2 eetl. suiker
60 gr. gula jawa geraspt
1/4 theel. zout
1/4 theel. zout
2 eetl. olie
300 gr. gezeefde kleefrijst meel
bananenbladen 
houten prikkers

Cara membuat:
bereiding:
Snijd uit de bladeren 20 rondjes met een doorsnede van 10 cm en laat de rondjes even zacht worden in heet water. Uit laten lekken en daarna lichtjes insmeren met olie.
Verhit een wok/wadjan en bak daarin zachtjes de pinda's met de kokos, de palmsuiker en het zout voor 10-15 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Meng vervolgens de meel met de kokosmelk en het zout tot een zacht en soepel deeg. Verdeel het deeg in 20 porties. 
Vorm een balletje van het deeg en plet dit. Schep 1 theel van de vulling op het deeg en vouw dit dicht. Verpak het deeg in het bananenblad en zet het vast met de prikkers. Stoom de pakketjes in 15 minuten gaar in een stoompan

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577530