banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 6 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 7 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Kue Koci - Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kue Koci
Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad

Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr. geroosterde, grof gehakte pinda's
325 ml kokosmelk
100 gr. geraspte kokos,
1/2 eetl. suiker
60 gr. gula jawa geraspt
1/4 theel. zout
1/4 theel. zout
2 eetl. olie
300 gr. gezeefde kleefrijst meel
bananenbladen 
houten prikkers

Cara membuat:
bereiding:
Snijd uit de bladeren 20 rondjes met een doorsnede van 10 cm en laat de rondjes even zacht worden in heet water. Uit laten lekken en daarna lichtjes insmeren met olie.
Verhit een wok/wadjan en bak daarin zachtjes de pinda's met de kokos, de palmsuiker en het zout voor 10-15 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Meng vervolgens de meel met de kokosmelk en het zout tot een zacht en soepel deeg. Verdeel het deeg in 20 porties. 
Vorm een balletje van het deeg en plet dit. Schep 1 theel van de vulling op het deeg en vouw dit dicht. Verpak het deeg in het bananenblad en zet het vast met de prikkers. Stoom de pakketjes in 15 minuten gaar in een stoompan

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37388498