banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Kue Koci - Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kue Koci
Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad

Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr. geroosterde, grof gehakte pinda's
325 ml kokosmelk
100 gr. geraspte kokos,
1/2 eetl. suiker
60 gr. gula jawa geraspt
1/4 theel. zout
1/4 theel. zout
2 eetl. olie
300 gr. gezeefde kleefrijst meel
bananenbladen 
houten prikkers

Cara membuat:
bereiding:
Snijd uit de bladeren 20 rondjes met een doorsnede van 10 cm en laat de rondjes even zacht worden in heet water. Uit laten lekken en daarna lichtjes insmeren met olie.
Verhit een wok/wadjan en bak daarin zachtjes de pinda's met de kokos, de palmsuiker en het zout voor 10-15 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Meng vervolgens de meel met de kokosmelk en het zout tot een zacht en soepel deeg. Verdeel het deeg in 20 porties. 
Vorm een balletje van het deeg en plet dit. Schep 1 theel van de vulling op het deeg en vouw dit dicht. Verpak het deeg in het bananenblad en zet het vast met de prikkers. Stoom de pakketjes in 15 minuten gaar in een stoompan

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39966673