zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Satai Ayam Bumbu Rujak - sate van gekruide kip
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Tumis Cincang Ayam Pedas - geroerbakte pittige kip
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Udang Tabur Mete - roerbak van garnalen met cashew noten
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Hati Garo Rica - pittige lever uit Noord-Sulawesi
- Rica rodoh (ritjah rodoh 2) - Rundvlees met groenten
Kue Koci - Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad


Kue Koci
Kleefrijstballetjes met pinda's in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
50 gr. geroosterde, grof gehakte pinda's
325 ml kokosmelk
100 gr. geraspte kokos,
1/2 eetl. suiker
60 gr. gula jawa geraspt
1/4 theel. zout
1/4 theel. zout
2 eetl. olie
300 gr. gezeefde kleefrijst meel
bananenbladen
houten prikkers
Cara membuat:
bereiding:
Snijd uit de bladeren 20 rondjes met een doorsnede van 10 cm en laat de rondjes even zacht worden in heet water. Uit laten lekken en daarna lichtjes insmeren met olie.
Verhit een wok/wadjan en bak daarin zachtjes de pinda's met de kokos, de palmsuiker en het zout voor 10-15 minuten. Laat het mengsel afkoelen. Meng vervolgens de meel met de kokosmelk en het zout tot een zacht en soepel deeg. Verdeel het deeg in 20 porties.
Vorm een balletje van het deeg en plet dit. Schep 1 theel van de vulling op het deeg en vouw dit dicht. Verpak het deeg in het bananenblad en zet het vast met de prikkers. Stoom de pakketjes in 15 minuten gaar in een stoompan
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.