drooggebakken gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
750 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 eetl ketumbar
100 ml kokosmelk
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm sereh, witte deel
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut, de salam en de sereh en kook het vlees zachtjes gaar. Schep dan het vlees eruit en pluk het uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan de kecap erdoor scheppen gevolgd door de kokomelk en bak het vrijwel droog.
Verhit in een pan de olie en bak dan het vlees krokant en droog.