Abon Daging Gurih
drooggebakken gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
750 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 eetl ketumbar
100 ml kokosmelk
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm sereh, witte deel
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut, de salam en de sereh en kook het vlees zachtjes gaar. Schep dan het vlees eruit en pluk het uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan de kecap erdoor scheppen gevolgd door de kokomelk en bak het vrijwel droog.
Verhit in een pan de olie en bak dan het vlees krokant en droog.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Sayur Godog Labu Siam - in kokosmelk gestoofde chayote met tahu
- Ayam Masak Bugis - kip in saus
- Tumis Buncis Dan Petai - gestoofde boontje met peteh
- Bacem Ayam - gekruide gebakken kip
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken gekookte eieren met sambal
- Jukut Buah Kacang - gekruid en gestoofd kousenband
- Watar Kawuhuk - maïskorrels met kokos
- Daging Panggang Madu - in honing gebakken rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...