logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Abon Daging Gurih
drooggebakken gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
750 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 eetl ketumbar
100 ml kokosmelk
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm sereh, witte deel

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut, de salam en de sereh en kook het vlees zachtjes gaar. Schep dan het vlees eruit en pluk het uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan de kecap erdoor scheppen gevolgd door de kokomelk en bak het vrijwel droog.
Verhit in een pan de olie en bak dan het vlees krokant en droog.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367