Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Abon Daging Gurih - drooggebakken gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Abon Daging Gurih
drooggebakken gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
750 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
1 sereh/citroengras
1 eetl ketumbar
100 ml kokosmelk
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm sereh, witte deel

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut, de salam en de sereh en kook het vlees zachtjes gaar. Schep dan het vlees eruit en pluk het uit elkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de ketumbar, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan de kecap erdoor scheppen gevolgd door de kokomelk en bak het vrijwel droog.
Verhit in een pan de olie en bak dan het vlees krokant en droog.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 111 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275638