Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Abon Daging - drooggebakken uitgeplozen rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Abon Daging
drooggebakken uitgeplozen rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (mager en vezelrijk)
600 ml dunne kokosmelk (encer)
2 salam blad
4 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl asam water
10 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met het vlees, de bumbu, de salam, de laos, de serai en het asamwater en kook het vlees zachtjes gaar en totdat de kokosmelk is ingedikt.
Schep het vlees uit de pan en trek het in de lengte uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en droog. Laat de olie uitlekken en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275804