banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon2 Comments
Abon Abon

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Abon Abon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. dun gesneden runderlappen
2 theel asem
zout
3 sjalotten, gesnipperd
2 geperste teentjes knoflook
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 theel ketumbar
1 theel djinten
5 eetl mais-olie
250 ml water

Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook en leg daar het vlees in. Meng de asem met 4 eetlepels warm water en doe dit met een halve theelepel zout bij het vlees en laat dat koken tot het gaar is.
Wrijf of maal de knoflook, de suiker, de ketumbar en de djinten fijn tot een boemboe. Haal het vlees uit de pan en rafel het vlees uiteen. Roer daarna het vleesvocht door de boemboe en leg het vlees terug in de saus. Laat dit minstens 1 uur marineren. Laat het vlees daarna uitlekken
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin het vlees krokant.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 239 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38873351