Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
2 Comments
Abon Abon

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Abon Abon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. dun gesneden runderlappen
2 theel asem
zout
3 sjalotten, gesnipperd
2 geperste teentjes knoflook
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 theel ketumbar
1 theel djinten
5 eetl mais-olie
250 ml water

Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook en leg daar het vlees in. Meng de asem met 4 eetlepels warm water en doe dit met een halve theelepel zout bij het vlees en laat dat koken tot het gaar is.
Wrijf of maal de knoflook, de suiker, de ketumbar en de djinten fijn tot een boemboe. Haal het vlees uit de pan en rafel het vlees uiteen. Roer daarna het vleesvocht door de boemboe en leg het vlees terug in de saus. Laat dit minstens 1 uur marineren. Laat het vlees daarna uitlekken
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin het vlees krokant.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 511 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252503