zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus


Asam Keung Udeng
garnalen in pittige zurige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijger garnalen
1 citroen
½ theel zout
4 belimbing
5 groene lomboks
5 jeruk purut blaadjes
400 ml water
Haluskan:
bumbu:
4 kleine rode uien
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
6 stukjes asam sunti
5 stuks van rode lomboks
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de belimbing en snijd de lomboks in plakjes. Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Pers de citroen uit en meng dit samen het het zout door de garnalen. Meng vervolgens de bumbu door de garnalen.
Verhit een wok/wadjan en bak hierin de garnalen kort. Dan de belimbing, de lomboks, de jeruk purut en en water toevoegen en kook de garnalen gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.