Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 15 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Asam Keung Udeng
garnalen in pittige zurige saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijger garnalen
1 citroen
½ theel zout
4 belimbing
5 groene lomboks
5 jeruk purut blaadjes
400 ml water

Haluskan:
bumbu:
4 kleine rode uien
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
6 stukjes asam sunti
5 stuks van rode lomboks
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de belimbing en snijd de lomboks in plakjes. Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Pers de citroen uit en meng dit samen het het zout door de garnalen. Meng vervolgens de bumbu door de garnalen.
Verhit een wok/wadjan en bak hierin de garnalen kort. Dan de belimbing, de lomboks, de jeruk purut en en water toevoegen en kook de garnalen gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 41 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41443044