Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Asam Keung Udeng - garnalen in pittige zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Asam Keung Udeng
garnalen in pittige zurige saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tijger garnalen
1 citroen
½ theel zout
4 belimbing
5 groene lomboks
5 jeruk purut blaadjes
400 ml water

Haluskan:
bumbu:
4 kleine rode uien
5 teentjes knoflook
2 cm kunyit
6 stukjes asam sunti
5 stuks van rode lomboks
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de belimbing en snijd de lomboks in plakjes. Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Pers de citroen uit en meng dit samen het het zout door de garnalen. Meng vervolgens de bumbu door de garnalen.
Verhit een wok/wadjan en bak hierin de garnalen kort. Dan de belimbing, de lomboks, de jeruk purut en en water toevoegen en kook de garnalen gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 118 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083558