Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Asam Padeh Tongkol - vis in rode wat zurige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Asam Padeh Tongkol
vis in rode wat zurige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan tongkol (tonijn)
3 eetl limoensap
3 eetl olie
250 ml water
3 asam kandis
5 cm laos
2 serehstengels
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 cardamon

Haluskan:
boemboe:
9 rode lomboks
15 rode rawits
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 kemiri
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Besprenkel de vis met het limoensap en laat dit intrekken. Snijd de jeruk purut fijn en het kunyit blad grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor d boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe samen met de asma kandis, de laos, de sereh, de salam, de jeruk purut, het kunyit blad en de cardamon voor 4 minuten. Voeg dan het water toe en laat dit zachtjes koken totdat de saus begint i te dikken. Voeg dan de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat de vis gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261656