Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ikan Gulai Masin - in gekruide kokosmelk gestoofde vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Gulai Masin
in gekruide kokosmelk gestoofde vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr makreel
1/2 theel zout
1 theel limoensap
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1/2 kunyit blad
6 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
3 rode lomboks
1 asam kandis

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
1/3 theel zout
2 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Halveer de lomboks in de lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat het 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos en het kunyit blad en breng het op middelhoog vuur, al roerend, aan de kook.
Dan de lomboks en de asam kandis toevoegen en meng goed. Vervolgens als de kokosmelk indikt, de vis toevoegen en kook de vis op laag vuur verder gaar. Als de olie vrijkomt dan serveren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257123