Gebakken ikan baronang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kabeljouw
3 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blaadje
Taburan:
garnering:
sambal baronang
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het zout en de ketjap. Kerf de vis in en wrijf de vis in met het mengsel. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar en serveer de sambal erbij.
ingrediënten:
400 gr kabeljouw
3 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
1 jeruk purut blaadje
Taburan:
garnering:
sambal baronang
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met het zout en de ketjap. Kerf de vis in en wrijf de vis in met het mengsel. Rooster de vis boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten gaar en serveer de sambal erbij.