zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis


Bandeng Pucung Bekasi
gebakken gestoofde gekruide vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng/melkvis, anders rode poon
1 limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
4 kemiri noten, geroosterd
3 kluwek/keluak, geweekt
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Bahan kuah:
ingrediënten saus:
1500 ml water
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
3 eetl kecap manis
1 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap, het zout en de peper en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de tomaat en de vis toe en meng goed.
Dan het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan de lente-ui en de jeruk purut erdoor en kook nog voor 1 minuut en serveer.
gebakken gestoofde gekruide vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng/melkvis, anders rode poon
1 limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
4 kemiri noten, geroosterd
3 kluwek/keluak, geweekt
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Bahan kuah:
ingrediënten saus:
1500 ml water
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
3 eetl kecap manis
1 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap, het zout en de peper en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de tomaat en de vis toe en meng goed.
Dan het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan de lente-ui en de jeruk purut erdoor en kook nog voor 1 minuut en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.