Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bandeng Pucung Bekasi
gebakken gestoofde gekruide vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan bandeng/melkvis, anders rode poon
1 limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
4 kemiri noten, geroosterd
3 kluwek/keluak, geweekt
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Bahan kuah:
ingrediënten saus:
1500 ml water
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
3 eetl kecap manis
1 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
6 jeruk purut blaadjes
1 lente-ui
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap, het zout en de peper en laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Snijd de tomaat in stukjes en de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de lengkuas en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de tomaat en de vis toe en meng goed.
Dan het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan de lente-ui en de jeruk purut erdoor en kook nog voor 1 minuut en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025245