zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Pepes teri Atjeh - visjes in bananenblad
- Daging Domba - lamsvlees met groenten
- Kangkung Balacan - gekruide kangkung met eieren
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
- Tinolang Manok - gestoofde kip met gember
- Sambal Tomat
Bandeng Masak Kemangi - gestoofde kruidige vis met basilicum


Bandeng Masak Kemangi
gestoofde kruidige vis met basilicum
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis
1 limoen, sap
2 kunyit blad
500 ml water
2 bosjes kemangi
3 rode lomboks
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met het kunyit blad voor 5 minuten. voeg dan de vis toe en bak totdat de vis van kleur verandert.
Dan het waer toevoegen en meng goed. Kook op laag vuur totdat de vis gaar is geworden. Meng dan de kemangi en de lomboks erdoor en serveer.
gestoofde kruidige vis met basilicum
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis
1 limoen, sap
2 kunyit blad
500 ml water
2 bosjes kemangi
3 rode lomboks
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met het kunyit blad voor 5 minuten. voeg dan de vis toe en bak totdat de vis van kleur verandert.
Dan het waer toevoegen en meng goed. Kook op laag vuur totdat de vis gaar is geworden. Meng dan de kemangi en de lomboks erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.