gestoofde kruidige vis met basilicum
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan bandeng/melkvis
1 limoen, sap
2 kunyit blad
500 ml water
2 bosjes kemangi
3 rode lomboks
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 cm kunyit
2 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met het kunyit blad voor 5 minuten. voeg dan de vis toe en bak totdat de vis van kleur verandert.
Dan het waer toevoegen en meng goed. Kook op laag vuur totdat de vis gaar is geworden. Meng dan de kemangi en de lomboks erdoor en serveer.