Telur Rawis Bumbu Rebon
gekruide omelet met rebon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
25 gr rebon, geweekt
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 salam blad
1 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuikr
1 lenbte-ui
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes fijn en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd de lente-ui fijn.
Klop de eieren op en bak deze in een dunne omelet. Rol het daarna op en snijd het in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de omelet, de rebon, het zout, de peper en e palmsuiker toe en meng goed.
Dan de lente=ui toevoegen en bak het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Daging Giling - rendang van gehaktballetjes
- Babi Kluyuk - varkensvlees in zoetzure saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Babi koetjai
- Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen
- Daging Kuah Kemiri - gestoofd rundvlees in een saus van kemiri
- Bola Daging Cabai Lada Hitam - pittige gehaktballetjes met zwarte peper
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...