banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
groene curry met gegrild varkensvlees

ingrediënten:
1 theel groen curry pasta met daaraan toegevoegd geroosterde korianderzaadjes en komijn
500 gr varkensvlees
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 gr kleine groen thaise aubergine (ter grootte van erwten)
500 gr aubergine, in plakken gesneden
4 takjes basilicum
6 djeruk perut blaadjes
vissaus (nam pla)
gula jawa
zout
groene en rode jalapeno pepers
2 eetl olie

bereiding:
Grill het varkensvlees op een houtskoolvuurtje halfgaar en laat het vervolgens afkoelen. Snijd het daarna in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de currypasta daarin totdat de geur vrikomt. Voeg dan het vlees toe en bak dit mee. Een beetje vissaus, zout en palmsuiker naar smaak toevoegen en goed roeren. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en roer dit goed om zodat alles is vermengd.
Dan de beide aurbegines toevoegen en aan de kook brengen. Als het kookt, de dikke kokosmelk toevoegen samen met de djeroek perut, de fijngesneden pepers en de basilicum. Nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat de saus wat ingedikt is. Serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655