1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
groene curry met gegrild varkensvlees

ingrediënten:
1 theel groen curry pasta met daaraan toegevoegd geroosterde korianderzaadjes en komijn
500 gr varkensvlees
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 gr kleine groen thaise aubergine (ter grootte van erwten)
500 gr aubergine, in plakken gesneden
4 takjes basilicum
6 djeruk perut blaadjes
vissaus (nam pla)
gula jawa
zout
groene en rode jalapeno pepers
2 eetl olie

bereiding:
Grill het varkensvlees op een houtskoolvuurtje halfgaar en laat het vervolgens afkoelen. Snijd het daarna in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de currypasta daarin totdat de geur vrikomt. Voeg dan het vlees toe en bak dit mee. Een beetje vissaus, zout en palmsuiker naar smaak toevoegen en goed roeren. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en roer dit goed om zodat alles is vermengd.
Dan de beide aurbegines toevoegen en aan de kook brengen. Als het kookt, de dikke kokosmelk toevoegen samen met de djeroek perut, de fijngesneden pepers en de basilicum. Nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat de saus wat ingedikt is. Serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 31 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645488