banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
groene curry met gegrild varkensvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
groene curry met gegrild varkensvlees

ingrediënten:
1 theel groen curry pasta met daaraan toegevoegd geroosterde korianderzaadjes en komijn
500 gr varkensvlees
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
500 gr kleine groen thaise aubergine (ter grootte van erwten)
500 gr aubergine, in plakken gesneden
4 takjes basilicum
6 djeruk perut blaadjes
vissaus (nam pla)
gula jawa
zout
groene en rode jalapeno pepers
2 eetl olie

bereiding:
Grill het varkensvlees op een houtskoolvuurtje halfgaar en laat het vervolgens afkoelen. Snijd het daarna in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de currypasta daarin totdat de geur vrikomt. Voeg dan het vlees toe en bak dit mee. Een beetje vissaus, zout en palmsuiker naar smaak toevoegen en goed roeren. Voeg dan de dunne kokosmelk toe en roer dit goed om zodat alles is vermengd.
Dan de beide aurbegines toevoegen en aan de kook brengen. Als het kookt, de dikke kokosmelk toevoegen samen met de djeroek perut, de fijngesneden pepers en de basilicum. Nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat de saus wat ingedikt is. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38896204