1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sarak Terong
aubergines in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 aubergines,
100 gr. rauwe pinda's
50 gr. ebi
150 gr. kokos
1 serehstengel, gekneusd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa, (palmsuiker)
zout naar smaak
olie.

haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 theel. ketumbar
1/2 theel. jinten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi in water voor 15 minuten en laat het daarna uitlekken en fijnwrijven. Snijd de aubergines doormidden en kerf het vruchtvlees in. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de pinda's goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Daarna fijnwrijven. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf deze fijn.
Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de plamsuiker, de ebi, de pinda's en de kokos toe. Bak dit nog 4 minuten door eventueel zout naar smaak toevoegen.
Wrijf de aubergines in met dit mengsel. Vervolgens in een wok/wadjan de kokosmelk aan de kook brengen en dan de aubergines toevoegen. Het geheel nog 15-20 minuten laten sudderen totdat de aubergines gaar zijn.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters

People in this conversation

  • Sophie

    Goedenavond!
    Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
    Hartelijke groet, Sophie

    0 Like Short URL:

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35263047