1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 21 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 29 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
2 Comments

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sarak Terong
aubergines in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 aubergines,
100 gr. rauwe pinda's
50 gr. ebi
150 gr. kokos
1 serehstengel, gekneusd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa, (palmsuiker)
zout naar smaak
olie.

haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 theel. ketumbar
1/2 theel. jinten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi in water voor 15 minuten en laat het daarna uitlekken en fijnwrijven. Snijd de aubergines doormidden en kerf het vruchtvlees in. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de pinda's goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Daarna fijnwrijven. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf deze fijn.
Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de plamsuiker, de ebi, de pinda's en de kokos toe. Bak dit nog 4 minuten door eventueel zout naar smaak toevoegen.
Wrijf de aubergines in met dit mengsel. Vervolgens in een wok/wadjan de kokosmelk aan de kook brengen en dan de aubergines toevoegen. Het geheel nog 15-20 minuten laten sudderen totdat de aubergines gaar zijn.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Nick · 21 days ago
    Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
  • This commment is unpublished.
    Sophie · 9 months ago
    Goedenavond!
    Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
    Hartelijke groet, Sophie

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35959382