banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 2 Comments

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sarak Terong
aubergines in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 aubergines,
100 gr. rauwe pinda's
50 gr. ebi
150 gr. kokos
1 serehstengel, gekneusd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa, (palmsuiker)
zout naar smaak
olie.

haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 theel. ketumbar
1/2 theel. jinten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi in water voor 15 minuten en laat het daarna uitlekken en fijnwrijven. Snijd de aubergines doormidden en kerf het vruchtvlees in. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de pinda's goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Daarna fijnwrijven. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf deze fijn.
Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de plamsuiker, de ebi, de pinda's en de kokos toe. Bak dit nog 4 minuten door eventueel zout naar smaak toevoegen.
Wrijf de aubergines in met dit mengsel. Vervolgens in een wok/wadjan de kokosmelk aan de kook brengen en dan de aubergines toevoegen. Het geheel nog 15-20 minuten laten sudderen totdat de aubergines gaar zijn.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Nick · 5 months ago
    Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
  • This commment is unpublished.
    Sophie · 1 years ago
    Goedenavond!
    Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
    Hartelijke groet, Sophie

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36637954