banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon 2 Comments
Sarak Terong - aubergines in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sarak Terong
aubergines in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 aubergines,
100 gr. rauwe pinda's
50 gr. ebi
150 gr. kokos
1 serehstengel, gekneusd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa, (palmsuiker)
zout naar smaak
olie.

haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 theel. ketumbar
1/2 theel. jinten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi in water voor 15 minuten en laat het daarna uitlekken en fijnwrijven. Snijd de aubergines doormidden en kerf het vruchtvlees in. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de pinda's goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Daarna fijnwrijven. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf deze fijn.
Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de plamsuiker, de ebi, de pinda's en de kokos toe. Bak dit nog 4 minuten door eventueel zout naar smaak toevoegen.
Wrijf de aubergines in met dit mengsel. Vervolgens in een wok/wadjan de kokosmelk aan de kook brengen en dan de aubergines toevoegen. Het geheel nog 15-20 minuten laten sudderen totdat de aubergines gaar zijn.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Nick · 2 years ago
    Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
  • This commment is unpublished.
    Sophie · 3 years ago
    Goedenavond!
    Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
    Hartelijke groet, Sophie

who is online

We hebben 37 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39820617