Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
2 Comments
Sarak Terong - aubergines in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sarak Terong
aubergines in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 aubergines,
100 gr. rauwe pinda's
50 gr. ebi
150 gr. kokos
1 serehstengel, gekneusd
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 theel. gula jawa, (palmsuiker)
zout naar smaak
olie.

haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
2 theel. ketumbar
1/2 theel. jinten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Week de ebi in water voor 15 minuten en laat het daarna uitlekken en fijnwrijven. Snijd de aubergines doormidden en kerf het vruchtvlees in. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierin de pinda's goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier. Daarna fijnwrijven. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf deze fijn.
Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan de sereh, de plamsuiker, de ebi, de pinda's en de kokos toe. Bak dit nog 4 minuten door eventueel zout naar smaak toevoegen.
Wrijf de aubergines in met dit mengsel. Vervolgens in een wok/wadjan de kokosmelk aan de kook brengen en dan de aubergines toevoegen. Het geheel nog 15-20 minuten laten sudderen totdat de aubergines gaar zijn.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Nick · 3 years ago
    Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
  • This commment is unpublished.
    Sophie · 4 years ago
    Goedenavond!
    Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
    Hartelijke groet, Sophie

who is online

We hebben 161 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233673