banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Santen pusuk pisang - Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Santen pusuk pisang
Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk
Je hebt voor dit gerecht veel kokosnoten nodig voor de kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bananenbloem ca. 500 gr
150 gr zoute vis(jes)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 pandan blad
3 kleine preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blaadjes
2500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Haal buitenste bloemblaadjes van de bananenbloem af en snijd dan de bloem in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis en snijd deze in grove stukjes. Snijd dan de prei in dunne rondjes en haal de blaadjes van de takjes.
Breng in een pan de dunne kokosmelk aan de kook en voeg daar aan toe de boemboe, de vis, de sereh het pandanblad, de jeruk purut blaadjes. Voeg vervolgens de bananenbloemreepjes toe en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 15 minuten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37705636