Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk
Je hebt voor dit gerecht veel kokosnoten nodig voor de kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bananenbloem ca. 500 gr
150 gr zoute vis(jes)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 pandan blad
3 kleine preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blaadjes
2500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Haal buitenste bloemblaadjes van de bananenbloem af en snijd dan de bloem in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis en snijd deze in grove stukjes. Snijd dan de prei in dunne rondjes en haal de blaadjes van de takjes.
Breng in een pan de dunne kokosmelk aan de kook en voeg daar aan toe de boemboe, de vis, de sereh het pandanblad, de jeruk purut blaadjes. Voeg vervolgens de bananenbloemreepjes toe en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 15 minuten sudderen.
ingrediënten:
1 bananenbloem ca. 500 gr
150 gr zoute vis(jes)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 pandan blad
3 kleine preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blaadjes
2500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Haal buitenste bloemblaadjes van de bananenbloem af en snijd dan de bloem in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis en snijd deze in grove stukjes. Snijd dan de prei in dunne rondjes en haal de blaadjes van de takjes.
Breng in een pan de dunne kokosmelk aan de kook en voeg daar aan toe de boemboe, de vis, de sereh het pandanblad, de jeruk purut blaadjes. Voeg vervolgens de bananenbloemreepjes toe en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 15 minuten sudderen.