banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Santen pusuk pisang - Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Santen pusuk pisang
Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk
Je hebt voor dit gerecht veel kokosnoten nodig voor de kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bananenbloem ca. 500 gr
150 gr zoute vis(jes)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 pandan blad
3 kleine preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blaadjes
2500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Haal buitenste bloemblaadjes van de bananenbloem af en snijd dan de bloem in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis en snijd deze in grove stukjes. Snijd dan de prei in dunne rondjes en haal de blaadjes van de takjes.
Breng in een pan de dunne kokosmelk aan de kook en voeg daar aan toe de boemboe, de vis, de sereh het pandanblad, de jeruk purut blaadjes. Voeg vervolgens de bananenbloemreepjes toe en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 15 minuten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39784931