Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Santen pusuk pisang - Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Santen pusuk pisang
Bananenbloemen met zoute visjes in kokosmelk
Je hebt voor dit gerecht veel kokosnoten nodig voor de kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bananenbloem ca. 500 gr
150 gr zoute vis(jes)
1 serehstengel (citroengras), gekneusd
1 pandan blad
3 kleine preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blaadjes
2500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
13 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Haal buitenste bloemblaadjes van de bananenbloem af en snijd dan de bloem in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Was vervolgens de vis en snijd deze in grove stukjes. Snijd dan de prei in dunne rondjes en haal de blaadjes van de takjes.
Breng in een pan de dunne kokosmelk aan de kook en voeg daar aan toe de boemboe, de vis, de sereh het pandanblad, de jeruk purut blaadjes. Voeg vervolgens de bananenbloemreepjes toe en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Dan de overige ingrediënten toevoegen en nog 15 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017815