logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Gudeg
Kip curry met jackfruit/nangka


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1200 gr kip
500 gr nangka
4 kemiri noten
6 teentjes knoflook
9 sjalotjes
2 cm laos
1 theel ketumbar
½ theel jinten
1 theel palmsuiker
3 salamblad
½ theel trasi
1 jati blad
500 ml santen
4 hardgekookte eieren
1 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de nangka in blokjes. Wrijf of maal de kemiri, de sjalotjes, de knoflook en de laos grof. Meng dit met de ketumbar, de jinten, de trasi, de palmsuiker, de salam en het jati blad. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit het mengsel voor 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de nangka en de eieren toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397927