Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gudeg - Kip curry met jackfruit/nangka

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Gudeg
Kip curry met jackfruit/nangka


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1200 gr kip
500 gr nangka
4 kemiri noten
6 teentjes knoflook
9 sjalotjes
2 cm laos
1 theel ketumbar
½ theel jinten
1 theel palmsuiker
3 salamblad
½ theel trasi
1 jati blad
500 ml santen
4 hardgekookte eieren
1 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de nangka in blokjes. Wrijf of maal de kemiri, de sjalotjes, de knoflook en de laos grof. Meng dit met de ketumbar, de jinten, de trasi, de palmsuiker, de salam en het jati blad. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit het mengsel voor 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de nangka en de eieren toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42101038