Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Gudeg - Kip curry met jackfruit/nangka
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 

Gudeg
Kip curry met jackfruit/nangka


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1200 gr kip
500 gr nangka
4 kemiri noten
6 teentjes knoflook
9 sjalotjes
2 cm laos
1 theel ketumbar
½ theel jinten
1 theel palmsuiker
3 salamblad
½ theel trasi
1 jati blad
500 ml santen
4 hardgekookte eieren
1 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en de nangka in blokjes. Wrijf of maal de kemiri, de sjalotjes, de knoflook en de laos grof. Meng dit met de ketumbar, de jinten, de trasi, de palmsuiker, de salam en het jati blad. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit het mengsel voor 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Dan de santen toevoegen en het geheel 30 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de nangka en de eieren toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen.

Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 305 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083985