banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 17 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Santan Pusuk Pisang - Bananenbloem met zoute vis
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Santan Pusuk Pisang
Bananenbloem met zoute vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bananenbloem
125 gr ikan asin
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
3 preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje munt
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blad
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe;
6 sjalotten
13 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de bananenbloem zonder de buitenste bloemblaadjes in reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Snijd daarna de vis in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan de dunne kokosmelk en meng hierdoor de boemboe samen met de jeruk purut, de sereh, de pandan en de vis. Vervolgens de bananenbloem toevoegen en het geheel 40 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen samen met de munt, de basilicum blaadjes en het zout en het geheel nog 15 minuten zachtjes verder laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40107153