Bananenbloem met zoute vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bananenbloem
125 gr ikan asin
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
3 preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje munt
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blad
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe;
6 sjalotten
13 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de bananenbloem zonder de buitenste bloemblaadjes in reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Snijd daarna de vis in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan de dunne kokosmelk en meng hierdoor de boemboe samen met de jeruk purut, de sereh, de pandan en de vis. Vervolgens de bananenbloem toevoegen en het geheel 40 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen samen met de munt, de basilicum blaadjes en het zout en het geheel nog 15 minuten zachtjes verder laten sudderen.
ingrediënten:
500 gr bananenbloem
125 gr ikan asin
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
3 preien
3 takjes citroenbasilicum
1 takje munt
1000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
5 jeruk purut blad
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe;
6 sjalotten
13 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de bananenbloem zonder de buitenste bloemblaadjes in reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Snijd daarna de vis in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan de dunne kokosmelk en meng hierdoor de boemboe samen met de jeruk purut, de sereh, de pandan en de vis. Vervolgens de bananenbloem toevoegen en het geheel 40 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen samen met de munt, de basilicum blaadjes en het zout en het geheel nog 15 minuten zachtjes verder laten sudderen.