banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur lombok
pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
200 gr tahu/tofu
50 gr tempé
500 ml water
2 groene lomboks
3 rode rawits
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm kencur
1 theel asem

Taburan:
garnering:
2 eetl gehakte bieslook

Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water met het vlees en trek hiervan een bouillon. Schep het vlees dan uit de pan en hou dit apart. Snijd de tahu/tofu en de tempé in blokjes en vervolgens de groene lomboks en de rawits in schuine reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Blus dit af met de bouillon en voeg de tahu, de tempé, het vlees, de lomboks en de rawits toe. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Garneer het met de bieslook.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239996