banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur lombok
pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
200 gr tahu/tofu
50 gr tempé
500 ml water
2 groene lomboks
3 rode rawits
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm kencur
1 theel asem

Taburan:
garnering:
2 eetl gehakte bieslook

Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water met het vlees en trek hiervan een bouillon. Schep het vlees dan uit de pan en hou dit apart. Snijd de tahu/tofu en de tempé in blokjes en vervolgens de groene lomboks en de rawits in schuine reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Blus dit af met de bouillon en voeg de tahu, de tempé, het vlees, de lomboks en de rawits toe. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Garneer het met de bieslook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40570314