pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
200 gr tahu/tofu
50 gr tempé
500 ml water
2 groene lomboks
3 rode rawits
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm kencur
1 theel asem
Taburan:
garnering:
2 eetl gehakte bieslook
Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water met het vlees en trek hiervan een bouillon. Schep het vlees dan uit de pan en hou dit apart. Snijd de tahu/tofu en de tempé in blokjes en vervolgens de groene lomboks en de rawits in schuine reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Blus dit af met de bouillon en voeg de tahu, de tempé, het vlees, de lomboks en de rawits toe. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Garneer het met de bieslook.
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
200 gr tahu/tofu
50 gr tempé
500 ml water
2 groene lomboks
3 rode rawits
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 rode lomboks
1 theel trassi
2 cm kencur
1 theel asem
Taburan:
garnering:
2 eetl gehakte bieslook
Cara membuat:
bereiding:
Verhit het water met het vlees en trek hiervan een bouillon. Schep het vlees dan uit de pan en hou dit apart. Snijd de tahu/tofu en de tempé in blokjes en vervolgens de groene lomboks en de rawits in schuine reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Blus dit af met de bouillon en voeg de tahu, de tempé, het vlees, de lomboks en de rawits toe. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 15 minuten laten sudderen. Garneer het met de bieslook.