banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sayur Lombok - tahu en tempe in pittige kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Lombok
tahu en tempe in pittige kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
200 gr tahu
1 eetl ebi, geweekt
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie

Iris tipis:
fijngesneden:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
10 witte rawits

Haluskan:
bumbu:
2 cm kencur
2 cm jahe
3 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu en de tempe in blokjes van 1x3x1 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan de bumbu, de jeruk purut, de salam en de serai toe en meng goed.
Dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en beng het al roerend aan de kook. Mang dan de tempe en de tahu erdoor en kook het gaar en totdat de kokosmelk is ingedikt. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40557964