tahu en tempe in pittige kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
200 gr tahu
1 eetl ebi, geweekt
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
Iris tipis:
fijngesneden:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
10 witte rawits
Haluskan:
bumbu:
2 cm kencur
2 cm jahe
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu en de tempe in blokjes van 1x3x1 cm.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits voor 5 minuten. Voeg dan de bumbu, de jeruk purut, de salam en de serai toe en meng goed.
Dan de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en beng het al roerend aan de kook. Mang dan de tempe en de tahu erdoor en kook het gaar en totdat de kokosmelk is ingedikt. Serveer.