zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Kepayang - Zoetzuur van kluwek


Kepayang
Zoetzuur van kluwek
Zoetzuur van kluwek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kluwekpitten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
14 groene lomboks
24 groene rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. suiker
zout naar smaak
200 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn en halvee de rawits. Snijd de tomaat in plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sereh, de laos en het salamblad toe en bak dit alles nog 3 minuten door. Dan de kluwek, de tomaat, het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten door bakken c.q. stoven
ingrediënten:
15 kluwekpitten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
14 groene lomboks
24 groene rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. suiker
zout naar smaak
200 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn en halvee de rawits. Snijd de tomaat in plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sereh, de laos en het salamblad toe en bak dit alles nog 3 minuten door. Dan de kluwek, de tomaat, het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten door bakken c.q. stoven
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.