Zoetzuur van kluwek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kluwekpitten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
14 groene lomboks
24 groene rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. suiker
zout naar smaak
200 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn en halvee de rawits. Snijd de tomaat in plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sereh, de laos en het salamblad toe en bak dit alles nog 3 minuten door. Dan de kluwek, de tomaat, het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten door bakken c.q. stoven
ingrediënten:
15 kluwekpitten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
14 groene lomboks
24 groene rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. suiker
zout naar smaak
200 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn en halvee de rawits. Snijd de tomaat in plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sereh, de laos en het salamblad toe en bak dit alles nog 3 minuten door. Dan de kluwek, de tomaat, het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten door bakken c.q. stoven