logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kepayang
Zoetzuur van kluwek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 kluwekpitten
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
14 groene lomboks
24 groene rawits
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
1 tomaat
3 eetl. olie
3 salam blad
2 eetl. suiker
zout naar smaak
200 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks fijn en halvee de rawits. Snijd de tomaat in plkajes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten. Voeg dan de lomboks, de rawits, de sereh, de laos en het salamblad toe en bak dit alles nog 3 minuten door. Dan de kluwek, de tomaat, het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten door bakken c.q. stoven

Add comment

Submit

who is online

We have 185 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392029