logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Otak-Otak Gabus
visrolletjes met sambal pinda

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr visvlees (baars)
50 gr kippengehakt
1 ei
1 bosuitje
3 teentjes knoflook
1 theel zout
2 theel plamsuiker
75 ml ijswater
40 gr maizena / sagomeel
15 stukjes bananenblad
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
3 eetl pinda's
2 rode lomboks
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 eetl palmsuiker
100ml warm water
1 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bosui en de knoflook fijn. Meng dit met het visvlees, het gehakt, het ei, het zout, de palmsuiker het ijswater tot een gladde massa. Voeg de bloem/meel toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel het in 15 porties en schep de porties op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketjes. Stoom het vervolgens in 25 minuten gaar. Serveer hierover de sambal.
 
bereiding sambal:
Verhit in een pan de olie en bak de lomboks en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de sambal fijn tot een massa/saus


Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397898