banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Otak-Otak Gabus - visrolletjes met sambal pinda
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Otak-Otak Gabus
visrolletjes met sambal pinda

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr visvlees (baars)
50 gr kippengehakt
1 ei
1 bosuitje
3 teentjes knoflook
1 theel zout
2 theel plamsuiker
75 ml ijswater
40 gr maizena / sagomeel
15 stukjes bananenblad
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
3 eetl pinda's
2 rode lomboks
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 eetl palmsuiker
100ml warm water
1 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bosui en de knoflook fijn. Meng dit met het visvlees, het gehakt, het ei, het zout, de palmsuiker het ijswater tot een gladde massa. Voeg de bloem/meel toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel het in 15 porties en schep de porties op een stuk bananenblad en vouw deze dicht als een pakketjes. Stoom het vervolgens in 25 minuten gaar. Serveer hierover de sambal.
 
bereiding sambal:
Verhit in een pan de olie en bak de lomboks en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de sambal fijn tot een massa/saus


Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39556308