logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Acar Timor
acar/atjar van groenten uit Timor


Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kleine komkommer
1/4 Chinese kool
2 bosjes kangkung
100 gr tauge
1 eetl azijn
1 eetl suiker
7 cm jahe
10 rode lomboks
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
water

Cara membuat:
Snijd de jahe in plakjes, halveer de sjalotjes en de lomboks en snijd de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in stukjes. Snijd de kool in stukjes. Week eerst de jahe, de sjalotjes, de lomboks en de knoflook voor 15 minuten in water en giet af. Meng het dan met de azijn en de suiker en schep het in een pot. Memg dan de komkommer, de kool, de tauge en de kangkung blaadjes erdoor en laat dit tenminste 1 uur intrekken voor gebruik.

 

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151411