Adobong Manok Sa Gata
kip adobo in een pittige saus van kokosmelk
Ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
7 eetl kecap manis
225 ml witte azijn
9 teentjes knoflook
3 rode lomboks
250 ml santen asli
2 eetl olie
1/2 theel peperkorrels
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Sn ijd de knoflook fijn en halveer de lomboks. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin. Voeg het zout, de kecap, de peper, de knoflook en de azijn toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken totdat de kip vrijwel gaar is. Eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt. Dan de santen en de lomboks toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Pindang siap - Kip in pindangsaus
- Empal Sapi Klapper
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal Seradu
- Rotti kukus - gestoomde cake
- Babi Kecap Bali
- Tim nyat nyat - Gestoofd varkensvlees in uien saus
- 橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...