Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Adobong Manok Sa Gata - kip adobo in een pittige saus van kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Adobong Manok Sa Gata
kip adobo in een pittige saus van kokosmelk

Ingrediënten:
1000 gr kip
1/2 theel zout
7 eetl kecap manis
225 ml witte azijn
9 teentjes knoflook
3 rode lomboks
250 ml santen asli
2 eetl olie
1/2 theel peperkorrels

Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Sn ijd de knoflook fijn en halveer de lomboks. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin. Voeg het zout, de kecap, de peper, de knoflook en de azijn toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken totdat de kip vrijwel gaar is. Eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt. Dan de santen en de lomboks toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935070