Udang Berani Pedas
pittige garnalen met peteh bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr garnalen
1 tahu
40 petai/peteh bonen
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
3 eetl kecap manis
2 tomaten
3 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Hak de lomboks fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de garnalen totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Cvoeg dan de lomboks, de tomaten, de salam, het zout, de kecap en de palmsuiker toe en bak het geheel zacht.
Dan de garnalen, de petai en de tahu toevoegen en meng goed en bak het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Udang Dayak - garnalen op Dayakse wijze
- Kerapu Rica-Rica - gegrilde rode tandbaars in rode saus uit Manado
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Ayam Goreng Bumbu Kari - gebakken kip met kerrie
- Telor Masak Bali - Balinese eieren
- Rendang - rendang van rundvlees
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...