Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Som Tum - Papaya salade

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Som Tum
Papaya salade
Ingrediënten:
450 gr papaya,
3 tomaten
50 gr sperziebonen
2 eetl gedroogde garnalen
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
2 eetl limoensap
zout

garnering;
sperziebonen
gesneden kool

bereiding:
Pel de papaya en snijd deze fijn. Bestrooi het met wat zout en spoek het daarna af en laat het uitlekken. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm lang. Wrijf de rawits en de knoflook grof in een cobek en voeg dan de tomaten en de sperziebonen toe en kneus deze mee. Dan de garnalen, de vissaus, de suiker en het limoensap toevoegen en dit mengen. Vervolgens de papaya toevoegen en dit mengen en vervolgens licht kneuzen. Serveer het op een bedje van sperziebonen en gesneden kool.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110567