Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Udang Sambal Serai - pittige gestoofde garnalen met serai

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Sambal Serai
pittige gestoofde garnalen met serai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr middelgrote garnalen
1 theel zout
20 jonge serai/sereh/citroengras, witte deel
8 jeruk purut blaadjes
3 cm lengkuas/laos
100 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
11 rode lomboks, ontpit
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd de rug van de garnalen in maar niet door. Meng de garnalen met het zout en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en het asamwater toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de garnalen toevoegen en kook de garnalen totdat deze gaar zijn en de saus weer heeft gekookt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41239658