Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Udang Sambal Serai - pittige gestoofde garnalen met serai

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang Sambal Serai
pittige gestoofde garnalen met serai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr middelgrote garnalen
1 theel zout
20 jonge serai/sereh/citroengras, witte deel
8 jeruk purut blaadjes
3 cm lengkuas/laos
100 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
11 rode lomboks, ontpit
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd de rug van de garnalen in maar niet door. Meng de garnalen met het zout en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de serai fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de palmsuiker en het asamwater toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de garnalen toevoegen en kook de garnalen totdat deze gaar zijn en de saus weer heeft gekookt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41928924