banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Udang sambal pirik
gebakken garnelen met sambal pirik


Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 theel citroensap
1/2 theel zout
3 teentjes knoflook

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
1 kecombrang
1/2 theel zout
3/4 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
3 rode lomboks
3 sjalotjes
1 tomaat
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat het staartstuk zitten. Snijd de knoflook fijn. Marineer de garnalen met het citroensap, de knoflook en het zout voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de kecombrang in stukjes.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu en de kecombrang voor 3 minuten. Dan de garnalen toevoegen en bak deze 1 minuut. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng deze er goed door. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel totdat het water is verdampt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 441 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37927690