Udang sambal pirik
gebakken garnelen met sambal pirik
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 theel citroensap
1/2 theel zout
3 teentjes knoflook
Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
1 kecombrang
1/2 theel zout
3/4 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
3 rode lomboks
3 sjalotjes
1 tomaat
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat het staartstuk zitten. Snijd de knoflook fijn. Marineer de garnalen met het citroensap, de knoflook en het zout voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de kecombrang in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu en de kecombrang voor 3 minuten. Dan de garnalen toevoegen en bak deze 1 minuut. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng deze er goed door. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel totdat het water is verdampt.