banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 11 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Udang sambal pirik
gebakken garnelen met sambal pirik


Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 theel citroensap
1/2 theel zout
3 teentjes knoflook

Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
1 kecombrang
1/2 theel zout
3/4 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
3 rode lomboks
3 sjalotjes
1 tomaat
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat het staartstuk zitten. Snijd de knoflook fijn. Marineer de garnalen met het citroensap, de knoflook en het zout voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en snijd de kecombrang in stukjes.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu en de kecombrang voor 3 minuten. Dan de garnalen toevoegen en bak deze 1 minuut. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng deze er goed door. Vervolgens het water toevoegen en bak het geheel totdat het water is verdampt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 204 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40075080