logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio Terong Hijau
gestoofde aubergine in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 dunne groene aubergines
1000 ml kokosmelk
2 kunyit blad
2 sereh stengels
3 jeruk purut blaadjes
2 groene lomboks
2 asam kandis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
7 sjalotjes
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 cm laos
1/2 theel ketumbar
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de aubergines in de lengte in vier delen. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de jeruk purut, de sereh en de lomboks. Voeg dan de aubergines toe en meng alles goed. Vervolgens de asam kandis, het zout, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175946