Kalio Terong Hijau
gestoofde aubergine in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 dunne groene aubergines
1000 ml kokosmelk
2 kunyit blad
2 sereh stengels
3 jeruk purut blaadjes
2 groene lomboks
2 asam kandis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
7 sjalotjes
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 cm laos
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de aubergines in de lengte in vier delen. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad, de jeruk purut, de sereh en de lomboks. Voeg dan de aubergines toe en meng alles goed. Vervolgens de asam kandis, het zout, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.