Acar Mentah
pittige acar met ananas en komkommer
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr ananas
100 gr komkommer
4 sjalotjes
1 tomaat
10 rode rawits
3 eetl water
1 theel azijn
2 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas, de komkommer en de tomaat in blokjes. Snijd de sjalotjes in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 1 uur intrekken voor het serveren.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Ayam goreng Saus Tauco - gebakken kip in een pittige sojabonen saus
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Rajang Ayam - kip in een pittige rode saus uit Lombok
- Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus
- Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
- Dak Galbi - pittige kip met groenten
- Babi ketjap
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Tengleng - Stoofpot van geitenvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...