Garnalengerecht
Baha-bahan:
ingrediënten:
1 kokosnoot
450 gr gepelde garnalen
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, gulajawa
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot en hak de garnalen fijn en meng dit met de kokos en de boemboe. Verdeel het mengsel in zessen en verpak elke portie in een bananenblad (20x15cm) Maak het bananenblad vast met de prikkers en stoom de pakjes in 10-15 minuten gaar.
ingrediënten:
1 kokosnoot
450 gr gepelde garnalen
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, gulajawa
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot en hak de garnalen fijn en meng dit met de kokos en de boemboe. Verdeel het mengsel in zessen en verpak elke portie in een bananenblad (20x15cm) Maak het bananenblad vast met de prikkers en stoom de pakjes in 10-15 minuten gaar.