zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Kendo udang


Kendo udang
Garnalengerecht
Garnalengerecht
Baha-bahan:
ingrediënten:
1 kokosnoot
450 gr gepelde garnalen
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, gulajawa
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot en hak de garnalen fijn en meng dit met de kokos en de boemboe. Verdeel het mengsel in zessen en verpak elke portie in een bananenblad (20x15cm) Maak het bananenblad vast met de prikkers en stoom de pakjes in 10-15 minuten gaar.
ingrediënten:
1 kokosnoot
450 gr gepelde garnalen
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, gulajawa
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot en hak de garnalen fijn en meng dit met de kokos en de boemboe. Verdeel het mengsel in zessen en verpak elke portie in een bananenblad (20x15cm) Maak het bananenblad vast met de prikkers en stoom de pakjes in 10-15 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.