banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kenus Mebase Bali
gebakken inktvis zoals uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gram cumi/jonge inktvis
2 theel limoensap
1/2 theel gemalen peper
1 theel zout
3 sjalotjes
2 rode lomboks
2 salam blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
250 ml water
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode lomboks
3 kemirinoten
2 cm kunyit
1 serehstengel
2 cm jahe
1/2 theel ketumbar
1 theel trassi bakar
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvis schoon en verwijder de huid, marineer het met het citroensap, het zout en de peper en laat dit 15 minuten staan. Snijd de sjalotjes en de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, met de sjalotjes, de lomboks en de salam voor 5 minuten. Voeg de inktvis toe en bak deze totdat de kleur verandert. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen. Voeg het water toe en stoof het geheel gaar. Roer het asemwater erdoor. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923