Filipijnse biefstuk
ingrediënten:
750 gr rundvlees (sirloin)
2 eetl limoensap
2 eetl sojasaus (kecap asin)
2 theel gemalen zwarte pepper
3 eetl olie
1 rode ui
zout naar smaak
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de ui in ringetjes. Meng het limoensap met de sojasaus en de pepper en marineer hiermee het vlees voor tenminste 12 uur. Verhit in een koekepan de olie en bak het vlees 30 seconden aan elke kant en schep het op een schaal. Strooi wat zout over het vlees. Bak in de achtergebleven olie de ui goudbruin en schep dit samen met wat olie/vleessappen over het vlees.
750 gr rundvlees (sirloin)
2 eetl limoensap
2 eetl sojasaus (kecap asin)
2 theel gemalen zwarte pepper
3 eetl olie
1 rode ui
zout naar smaak
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes en de ui in ringetjes. Meng het limoensap met de sojasaus en de pepper en marineer hiermee het vlees voor tenminste 12 uur. Verhit in een koekepan de olie en bak het vlees 30 seconden aan elke kant en schep het op een schaal. Strooi wat zout over het vlees. Bak in de achtergebleven olie de ui goudbruin en schep dit samen met wat olie/vleessappen over het vlees.