banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Kepala Ikan
curry van vissenkop

Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr vissenkop
2 eetl geraste kokos
1 serehstengel
1 pandan blad
750 ml santen
5 belimbing
10 salam blad
1 limoen (sap)
1 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
11 gedroogde rode lomboks
3 cm kunyit
3 cm jahe
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijs
1 theel peperkorrels
1 eetl gedroogde belimbing

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kokos lichtbruin droog in een koekenpan. Rooster de ketumbar, de jinten, de pepperkorrels en het anijszaad droog in een koekenpan. Wrijf de vissenkop in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd het daarna in grote stukken en wrijf deze in met de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh en het pandan blad voor 3 minuten en voeg dan de santen toe. Vervolgens de vissenkop, de salam en de belimbing toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is en de olie is vrijgekomen.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586489