Gulai Kepala Ikan
curry van vissenkop
Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr vissenkop
2 eetl geraste kokos
1 serehstengel
1 pandan blad
750 ml santen
5 belimbing
10 salam blad
1 limoen (sap)
1 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 gedroogde rode lomboks
3 cm kunyit
3 cm jahe
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijs
1 theel peperkorrels
1 eetl gedroogde belimbing
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kokos lichtbruin droog in een koekenpan. Rooster de ketumbar, de jinten, de pepperkorrels en het anijszaad droog in een koekenpan. Wrijf de vissenkop in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd het daarna in grote stukken en wrijf deze in met de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh en het pandan blad voor 3 minuten en voeg dan de santen toe. Vervolgens de vissenkop, de salam en de belimbing toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is en de olie is vrijgekomen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lo Mai Gai - Nuò Mǐ Jī - 糯米鸡 - kip met rijst in lotusblad
- Acar Ketimun 4
- Risolles 2
- Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Orak Arik Ikan Peda Asin - roerbak van ei met gezouten vis
- Yaam Thua Poo - salade van kouseband
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Telur Ceplok Tauco - gebakken eieren in saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...