Gulai Kepala Ikan
curry van vissenkop
Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr vissenkop
2 eetl geraste kokos
1 serehstengel
1 pandan blad
750 ml santen
5 belimbing
10 salam blad
1 limoen (sap)
1 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 gedroogde rode lomboks
3 cm kunyit
3 cm jahe
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijs
1 theel peperkorrels
1 eetl gedroogde belimbing
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kokos lichtbruin droog in een koekenpan. Rooster de ketumbar, de jinten, de pepperkorrels en het anijszaad droog in een koekenpan. Wrijf de vissenkop in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd het daarna in grote stukken en wrijf deze in met de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh en het pandan blad voor 3 minuten en voeg dan de santen toe. Vervolgens de vissenkop, de salam en de belimbing toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is en de olie is vrijgekomen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Dendeng Ragi 2 zoet rundvlees met gerapste kokos
- Hobak Mandu - dumplings met courgette
- Ikan Bandeng
- Barobbo - mais met groenten uit Sulawesi
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook
- Asinan Pengantin - Zoetzuur van groenten met pindasaus
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Tenggiri Masak Taoco - gebakken makreel met taotjo/tauco
Recente Reacties
Xian Bing - 馅饼 - gevulde deeg pasteitjes
1 month agoZou je voor mij een goed recept hebben om saté te kunnen makenSoto Ayam - indische kippensoep
2 months agoBeste Kokkie, Fantastisch deze heerlijke Soto Ajam. Een variatie op een eeuwenoud recept. Mag ik dat ...Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
2 months agoGoedenavond kokkie, Dank u wel voor de heerlijke recepten! Jammer dat ik uw site en boeken nu pas ...Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
3 months agoHoeveel Laos gaat er in de SG ati?Paru goreng ungkep bumbu lengkuas - gebakken gekruide long
3 months agoDie bestel ik bij mijn slager en anders bij de aziatische supermarkt bij ons in de buurt. Idem ...