banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gulai Masam Udang Gala - Garnalen in een pittig wat zurige curry
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gulai Masam Udang Gala
Garnalen in een pittig wat zurige curry


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
8 tijger garnalen
2 salam blaadjes
1 serehstengel
2 cm laos
5 rode lomboks
5 rode rawits
10 belimbing
6 stukjes asam kendis
1 kunyit blad
3 kecombrang
3 tomaten
17 kemangi blaadjes
200 ml water

Haluskan:
bumbu:
9 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Halveer de lomboks en de rawits. Snijd de belimbing in stukken. Snijd de kecombrang in stukken en de tomaten in partjes. Scheur het kunyit blad. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok het water en voeg alle ingrediënten toe, behalve de tomaten, de kemangi en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de garnalen gaar zijn. Voeg dan de tomaten , de kemangi en het zout toe en kook het nog zachtjes 1 minuut en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40098006