banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 6 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 7 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Gulai Masam Udang Gala - Garnalen in een pittig wat zurige curry
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gulai Masam Udang Gala
Garnalen in een pittig wat zurige curry


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
8 tijger garnalen
2 salam blaadjes
1 serehstengel
2 cm laos
5 rode lomboks
5 rode rawits
10 belimbing
6 stukjes asam kendis
1 kunyit blad
3 kecombrang
3 tomaten
17 kemangi blaadjes
200 ml water

Haluskan:
bumbu:
9 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm kunyit
1/2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Halveer de lomboks en de rawits. Snijd de belimbing in stukken. Snijd de kecombrang in stukken en de tomaten in partjes. Scheur het kunyit blad. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok het water en voeg alle ingrediënten toe, behalve de tomaten, de kemangi en het zout en kook het geheel zachtjes totdat de garnalen gaar zijn. Voeg dan de tomaten , de kemangi en het zout toe en kook het nog zachtjes 1 minuut en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37388498