Gulai Ikan Cabai Rawit
viscurry met rawits
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
750 gr visfilets (snapper/makreel)
2 eetl limoensap
1 theel zout
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 stukjes asam gelugor (gedroogde garcinia)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
4 cm kunyit
1 theel zout
17 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een wok de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de vis toe met de asam en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen totdat de vis gaar is en de saus is ingedikt
Zoeken
Laatst gelezen
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
- Daging Tumis Kacang Merah - gestoofd rundvlees met aduki bonen
- Dadar Kentang - aardappelomelet
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Cileupe udeng - Friszure garnalensoep
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Rebung Daging Sapi - roerbak van bamboescheuten met rundvlees
- Pepes Ikan Mas - Karper gerecht
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...