Perkedel Kentang
Aardappel-rundvleeskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr aardappelen
6 kleine sjalotten
1 lente-uitje
1 bosje selderie
2 eieren
olie
250 gr rundergehakt
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
zout naar smaak
water
Cara mebuat:
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar in het water en pureer deze daarna. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de seldeie en de lenteui fijn. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en bak hierin de sjalotten in 3 minuten goudbruin. Schep uit de wok/wadjan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Splits de eieren en klop deze los. Meng alle ingrediënten behalve het eiwit goud door elkaar en vorm hiervan platte koekjes. Verhit in een pan de olie, haal de koekjes door het eiwit en bak de koekjes goudbruin. Laat deze uitlekken voor het serveren.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Kare Ayam - Curry van kip
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Gudeg nangka - nangka met kip
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Pla Lat - gebakken vis met saus
- Be Siap Mesitsit - reepjes kip in saus
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...