Perkedel Kentang
gekruide aardappel koekjes/balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr aardappel
1 ei
1 lente-ui
olie
Haluskan:
bumbu:
3 eetl bawang goreng
1 theel peper
1/4 nootmuskaat
3 kruidnagels
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen bruin en gaar. Pureer daarna de aardappelen.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui fijn. Splits het ei. Meng dan De bumbu, de lente-ui en het eigeel door de gepureerde aardappelen.
Neem 2 eetl van de massa en vorm daarvan platte ronde balletjes. Wentel deze door het eiwit.
Verhit in een pan de olie en bak de perkedel daarna bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sinigang na Baka - soep met ribbetjes
- Telur Petis - eieren in een pittige romige saus
- Ikan Piendang - Vis in pikante gele saus
- Udang Petai Balado - gebakken gekruide garnalen met peteh
- Pendap - vis in kruidige saus uit Kalimantan
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Gule Ridiak - gestoofd rundvlees met bonen
- Daeji Bulgogi - pittig geroosterd varkensvlees
- Gestoomde kip met shiitake - 香菇蒸鸡
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...