Siomay
gestoomde gehakt/gernalen balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr varkensgehakt
200 gr gehakte garnalen
250 gr tapioca bloem
1 ei
1/2 theel zout
1 theel peper
1 lente uitje
6 shi take paddestoelen
1 theel sesame olie
kulit pangsit / won ton velletjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente ui en de shi take fijn. Meng het gehakt, de garnalen, de bloem, het ei, het zout, de peper, de lente ui, de shi take en de sesame olie goed door elkaar. Schep wat van het mengsel op een kulit pansit vel en vouw deze dicht. Herhaal. Stoom daarna de siomay voor 30 minuten totdat deze gaar zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Lontong Tahu Campur
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Abon Sapi
- Miang Pla Too - gekruide makreelsalade
- Babi merah 2
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Klepon - Rijstemeelballetjes gevuld met palmsuiker
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...