Serutu Wayang
kleine loempia's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 eieren
1 eetl rijstmeel
1 rode lombok
zout naar smaak
10 loempiavellen
olie
Taburan:
garnering:
chilisaus
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de sjalotten of snijd deze fijn. Snijd de lombok en de knoflook fijn. Meng het gehakt met 1 ei, de sjalotten, de knoflook, de lombok, het zout en het meel. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg op elk stuk wat van het mengsel en rol deze dun op (dikte 1 cm).Bestrijk de uiteinden met wat geklutst ei.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de loempiaatjes goudbruin en gaar. Serveer deze met de chilisaus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rundvlees, gestoofd
- Botok Tempe - gestoomde gekruide tempe
- Kacang Goreng
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Bakso Penyet Sambal Gledek - gehaktballetjes met een pittige sambal
- Ayam goreng Bandung - kip uit Bandung
- Tumis Tahu Goreng Kecap Pedas - pittige roerbak van tahu en paprika
- Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...