logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Serundeng Kacang Tanah
gekruide kokos met pinda's

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr pinda's
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 cm lengkuas/laos
1/2 kokosnoot
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 cm kunyit
1 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos in de lengte. Rasp de laos en snijd de serai en de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Pel de pinda's.
Verhit in een pan de olie en bak de pinda's goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak op laag vuur, totdat dit goudbruin wordt. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 134 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397951