Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Serundeng Kacang Tanah - gekruide kokos met pinda's

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Serundeng Kacang Tanah
gekruide kokos met pinda's

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr pinda's
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 cm lengkuas/laos
1/2 kokosnoot
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 cm kunyit
1 eetl palmsuiker
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos in de lengte. Rasp de laos en snijd de serai en de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Pel de pinda's.
Verhit in een pan de olie en bak de pinda's goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak op laag vuur, totdat dit goudbruin wordt. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082