Serundeng Kacang Tanah
gekruide kokos met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr pinda's
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 cm lengkuas/laos
1/2 kokosnoot
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 cm kunyit
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos in de lengte. Rasp de laos en snijd de serai en de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Pel de pinda's.
Verhit in een pan de olie en bak de pinda's goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak op laag vuur, totdat dit goudbruin wordt. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Belacan - Garnalen en petehbonen in een kokosmelksaus
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Daging Brambang - vlees met uien
- Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus
- Bami goreng - gebakken mie
- Kippenbouillon 2
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Ayam Suwir Bumbu Rujak - uitgeplozen kip in pittige rujak saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...