zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Acar Benig - atjar
- Ayam Bumbu Rujak Dua - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Wadji Djagung
- Lalampa - rijstpakketjes met vis
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Rujak petis 2
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Daging Rujak
- Semur daging sapi - kruidig stoofpotje met rundvlees en aardappelen
- Be Siap Base Bali - balinese kip
Serundeng Kacang Tanah - gekruide kokos met pinda's


Serundeng Kacang Tanah
gekruide kokos met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr pinda's
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 cm lengkuas/laos
1/2 kokosnoot
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 cm kunyit
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos in de lengte. Rasp de laos en snijd de serai en de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Pel de pinda's.
Verhit in een pan de olie en bak de pinda's goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak op laag vuur, totdat dit goudbruin wordt. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Serveer.
gekruide kokos met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr pinda's
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 cm lengkuas/laos
1/2 kokosnoot
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel peper
2 cm kunyit
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de kokos in de lengte. Rasp de laos en snijd de serai en de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.Pel de pinda's.
Verhit in een pan de olie en bak de pinda's goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokos toe en bak op laag vuur, totdat dit goudbruin wordt. Dan de pinda's toevoegen en meng alles goed. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.